Projecte d’art: Antoni Tàpies

Els nens i nenes de Parvulari durant aquest segon trimestre hem conegut en més profunditat l’artista Antoni Tàpies.

Vam iniciar el projecte coneixent la seva vida i obres més importants. També vam buscar per internet l’edifici i el carrer on es trobava la Fundació amb el cercador Google. Abans d’anar ja sabíem com seria la façana i l’escultura que presideix el terrat, La cadira i el núvol.

A mig gener vam anar a la Fundació Tàpies, on vam poder gaudir d’una visita dinamitzada a l’exposició de les seves obres. Descobrir els materials que feia servir, les seves fonts d’inspiració, els elements diversos que utilitzava i tota la simbologia més representativa del seu art. Per acabar de completar la visita, a partir de la pintura “Matèria en forma de peu, 1965” cada infant va plasmar aquesta part del cos tot representant-la a la seva manera.

P3

Un cop a l’escola, cada classe va fer el seu racó de Tàpies amb imatges de les seves obres i diferents jocs per relacionar conceptes sobre la seva vida, obra, simbologia emprada…

P4

A partir del treball d’Antoni Tàpies sobre les textures i els materials de l’entorn, a l’escola hem dut a terme diferents activitats de forma globalitzada en les quals hem pogut gaudir de diferents moments com per exemple:

  • Sessions de psicomotricitat.
  • Creació d’escultures.
  • Creació plàstica individuals i col·lectives, tenint en compte la simbologia i estil propi de l’autor.
  • Experimentació i manipulació amb materials i objectes que feia servir l’autor.
P5

Finalment per fer la cloenda d’aquest projecte vam trobar interessant fer uns tallers internivells de P3, P4 i P5. Així, vam trobar necessari afrontar els nens sobre tres tipus de suport (tela, fusta i paper) amb tots els diferents materials que l’autor utilitzava en el seu taller: pinzells de diferents mides, pols de marbre, vernís, escombres, brotxes, fustes, raspalls, pots, cordes, fils punxons, elements vells…

Cloenda del projecte: Tallers compartits

Ha estat un projecte d’un autor català i de la nostra ciutat, del qual hem pogut aprendre i gaudir molt.