Els blocs lògics

Els nens i nenes de Parvulari aprenem i descobrim els atributs i les característiques dels BLOCS LÒGICS. Aquest material l’utilitzem per afavorir el pensament lògic matemàtic.

Des de P3 fins a P5 ens iniciem i anem consolidant nocions i conceptes tot jugant amb els diferents atributs: color, forma, mida i gruix. Del color s’ha de distingir entre vermell, blau o groc; de la forma cal diferenciar entre quadrat, cercle, triangle o rectangle; i la mida pot ser gran o petit i el gruix, gruixut o prim.

P3

A més a més, els blocs lògics permeten fer classificacions, seriacions, ordenacions… i també treballar aspectes bàsics de la lògica matemàtica com: descriure, numerar, ordenar…

P4

Podem identificar els objectes a partir de diferents qualitats i a partir d’aquí crear tot tipus de relacions entre unes i altres.

P5

“Aprendre matemàtiques  és establir relacions i teixir xarxes cada vegada més complexes amb els coneixements que prèviament s’han establert. Per ajudar a construir aquest aprenentatge tenim diverses eines: crear ambients estimulants, cercar situacions adequades i acompanyar els infants a seguir el procés proposat.”

Montserrat Torra 2015

P3, P4 i P5 Escola Reina Elisenda Virolai.