La Guàrdia Urbana de Barcelona ens visita!

A 3r ens ha visitat la Guàrdia Urbana.
De bon matí han arribat dos agents, ens han convidat a buscar un tresor a prop de l’escola i de bon grat hem acceptat!
A partir d’uns mapes del barri, que ens han facilitat, hem localitzat l’escola i el lloc al que haviem d’anar: el Santuari de Sant Josep de la Muntanya. Hem elaborat diverses rutes per anar-hi, les hem posat en comú i n’hem buscat els avantatges de les que més ens agradaven: carrers amplis, zones poc transitades i, efectivament, el camí més curt possible.
Quan ens hem disposat a emprendre el nostre camí, hem sortit al carrer i allà hem descobert diversos elements de mobiliari urbà, que cal respectar: bancs, fanals, passos elevats, escombraries, jardineres, passos de vianants. També hem parlat dels Serveis Públics que ens faciliten el dia a dia a la ciutat: els bombers, els jardiners, els mossos d’esquadra i, per descomptat, la guàrdia urbana.
Hem après que cal respectar tot el que ens envolta pel barri, perquè són elements que ens acompanyem sempre i ens ofereixen privilegis dels que no n’erem gaire conscients.
Finalment, quan hem arribat al Santuari, hem acabat de trobar les pistes, que finalment ens han conduït a un dispositiu electrònic, on hi havia un vídeo en reproducció.
En ell, s’hi observarven dos agents més de la guàrdia urbana, que ens han fet arribar informació sobre el parc infantil de trànsit que hi ha a Barcelona. Ens conviden a participar qualsevol cap de setmana, als tallers vials que fan per a tots nosaltres. Podem trobar més informació a la seva pàgina web https://ajuntament.barcelona.cat/guardiaurbana/ca/servei-deducacio-la-seguretat