Som inventors!

A 2n som inventors. Estem molt emocionats amb aquest nou projecte!

Tot va començar quan ens van enviar uns carnets personalitzats d’inventors. Cada carnet conté 10 incògnites que haurem d’anar resolent al llarg del trimestre per a poder convertir-nos en veritables inventors.

INCÒGNITA 1: Quan van passar els següents fets?

Teníem 20 fets de la història i els vam haver de col·locar a l’etapa corresponent: Prehistòria, Edat Antiga, Edat Mitjana, Edat Moderna i Edat Contemporània. Però primer, vam descobrir què va passar a cada etapa.

Després vam anar a la terrassa i vam dibuixar un eix cronològic amb les diferents etapes de la història escrites al terra. Per grups, vam col·locar els fets al lloc corresponent.

“S’aprèn a dominar el foc”, “Apareixen les pintures rupestres”, “Neix l’escriptura”, “Es va formar Roma”, “S’inventa la impremta”, “Cristòfor Colom descobreix Amèrica”, “S’inventa l’automòbil, el ferrocarril i l’avió” són alguns dels fets que vam col·locar.

Vam repetir aquesta activitat grupal l’endemà a la classe. Cada cop ho teníem més clar!

Vam realitzar el nostre propi eix cronològic en un full i vam llegir sobre les diferents etapes.

Per acabar, amb l’app dels iPads “Explain Everything” vam fer una presentació en parelles/grups de 3 sobre les etapes de la història i els fets més rellevants. Ens va agradar molt, i a més, ens vam adonar que ho sabem explicar molt bé!

Ara esperarem la resposta. Tenim moltes ganes de començar la incògnita 2!

2n Reina Elisenda Virolai