Cicle Inicial a Can Navàs!

Avui hem anat a Can Navàs, centre d’apropament a la natura. Es troba en plena natura i hem gaudit d’un preciós dia amb els nostres mestres i companys.

Hem fet un toca-toca molt interessant. El nostre monitor ens ha mostrat diferents animals exòtics. Alguns els hem vist de molt a prop, però d’altres els hem pogut tocar! Això sí, amb molt de silenci i respecte.

Taràntules, boca constrictor, iguana, camaleó de Iemen, milpeus africà… i molts més!

Després hem visitat animals de granja: el porc vietnamita, les cabres africanes, les oques i les ovelles. Els hi hem pogut donar de menjar!

Hem seguit la nostra visita amb els animals salvatges. Hem donat de menjar a les daines i als emús i hem vist de ben a prop a altres animals, com el porc espí i lós rentador.

Per acabar, hem conegut als rapinyaires, com el Duc Nival, l’àliga de Harris i el Gran Duc. També hem pogut tocar a alguns!

Ha sigut un dia molt especial on hem fet de grangers, pagesos i exploradors. Hem après moltíssim sobre els animals: com són, com s’alimenten, on viuen, com es relacionen… però sobre tot hem repassat allò que ja sabíem: hi ha animals que no els podem tenir a casa, perquè no són ni domèstics ni de companyia. Aquest centre s’encarrega de tractar als animals que venen per alguna raó mèdica, o perquè els seus amos ja no els volen. Els cuiden molt! Durant tota la visita, ens fan conscients sobre el mal que podem fer als animals si no els tractem com es mereixen.

Un molt bon taller sobre educació ambiental i respecte a la natura!

1r i 2n Escola Reina Elisenda Virolai