Els reptes del pati

Avui a la tarda no hem pujat a la classe, ens hem quedat al pati per fer una activitat diferent: els reptes del pati. Repte. Aquesta paraula ens va acompanyant durant el curs en diferents ocasions. Repte significa una prova o pregunta que hem de resoldre pensant de vegades sols o de vegades en grup. En aquesta ocasió, ho hem fet en grups de dues o tres persones.

Per començar, ens hem assegut en rotllana perquè les mestres ens expliquessin el funcionament de la dinàmica. Cada grup tenia el seu carnet de reptes que havia d’anar superant. Per saber qui repte li tocava, s’havia d’acostar a la mestra qui li donava un cartell amb el repte. Un cop el grup hagués treballat, debatut i resolt el repte, havia de tornar a la mestra per valorar-ne el resultat. Aleshores, se li donava el proper repte. I així fins a omplir tot el carnet.

Cada equip podia seguir el seu ritme i anar fent segons el seu interès. Aquesta vegada no era un concurs ni una competició, per tant, no hi havia guanyadors ni perdedors. Aquests són els reptes que se’ns anaven presentant:

Compteu quants bancs, papereres,rodes i cubells hi ha al pati.

Quantes passes, pams o peusfa el pati?

Escriu al full 10 paraules relacionades amb ….

Escriu a la sorra paraules que comencin amb la lletra ….

Dibuixa la teva part del pati preferida.

Esteu decdint les coses entre tots?

Al final de tot, hem tornat a la mateixa rotllana que al principi i ens han fet dues preguntes: si havíem après i si ens ho havíem passat bé. En els dos casos, hem dit que sí, molt convençuts i amb un somriure. Ens agradaria repetir-ho aviat!