Científics-Les plantes

Com ja sabeu, som uns científics molt responsables i vam enviar els reptes 1, 2, 3 4 i 5 al Sr. Pere Científic. Com que vam descobrir que el gust i l’olfacte estan connectats i vam donar-li molta informació sobre els nostres descobriments, ens va concedir un punt extra i vam passar directament al repte 7. Estem molt emocionats!

Repte 7: Què necessiten les plantes per viure?

Després de plantejar la nostra hipòtesi (aire, aigua, terra i sol), vam dissenyar un experiment. Per taules, i amb les condicions que acabàvem de dir, vam plantar mongetes en un pot. Un altre pot, però, el vam fer servir per plantar mongetes i els hi vam treure un element (o aire, o aigua, o terra o sol). Quina planta creixerà abans, la que té les quatre condicions o la que no? Teníem ben clara la resposta, però com a bons científics, ens haurem d’esperar als resultats.

Mentre realitzàvem l’experiment, algú va dir: “no posis les mongetes tan juntes, que sino no tindran espai per créixer”. Va ser un apunt molt interessant, i vam veure que la nostra hipòtesi estava incompleta: les plantes també necessiten espai per créixer!

L’endemà, vam plantar moltes llavors diferents i hem creat un planter a l’aula. I sí, donem a les plantes aire, sol, aigua, terra i espai. Segur que creixen ben boniques!

Com que estem esperant resultats del repte 7, hem començat el repte 8 per anar avançant.

Repte 8: Quines són les parts de la planta i per a què serveixen?

Teníem molt clar les parts de la planta: arrels, tija, fulles i flor. A més, molts van explicar que les arrels donaven aliment a la planta i que la tija aguantava la planta. Amb les mongetes i les altres llavors que estan creixent a l’aula, veurem les seves parts i si realment les arrels i la tija tenen aquestes funcions.

Però… i les fulles? Volíem saber-ne més. Per esbrinar més coses, les hem observat de ben a prop! I se’ns ha acudit observar-les amb deteniment i fer una feina preciosa: estampar fulles amb pintura. Hem vist moltes coses interessants mentre ho feiem!

Demà seguirem investigant sobre les fulles i les diferents parts de la planta. En plena setmana de la ciència, això ens està encantant!

2n Reina Elisenda Virolai