Ens cuidem entre nosaltres!

Els divendres a la tarda sempre tenim una estona de valors. Normalment començem amb la lectura d’un conte, però avui ha estat diferent. Quan hem arribat a la classe, les taules estaves totes juntes al mig formant un quadrat i les cadires estaven col·locades al voltant.

La mestra ens ha donat la indicació d’anar entrant en silenci i ens hem anat col·locant drets darrere les cadires. Quan ja hi érem tots, ens ha demanat que tanquéssim els ulls i que escoltéssim la música que sonava. Mentrestant ella ens ha anat posant per parelles, tot fent que ens agaféssim les mans.

El que havíem d’anar fent era acariciar-nos, tocar-nos les mans, apretar-nos l’esquena, fer-nos pessigolletes a la cara… Petits gestos que fessin sentir a l’altra persona cuidada. Quan ha acabat la música, hem pogut obrir els ulls, tots estavem somrient! Hem fet una abraçada al nostre company i li hem donat les gràcies.

A continuació, hem fet una segona deinàmica. Primer, hem hagut de pensar en situacions o moments que ens fessin sentir bé. Quan ja ho teníem ben pensat, ens havíem d’imaginar que es feia aire i que ho portàvem a les nostres mans. Aleshores hem començat a passejar per la classe. Mentre la música sonés, havíem de continuar caminant, però quan s’aturés, havíem d’anar a buscar un company i posar-li les mans al cap per donar-li tota l’energia positiva que havíem estat guardant. Ho hem fet tres vegades per poder estar amb companys diferents.

Al final, ens hem assegut al terra tot fent una rotllana i hem parlat de com ens havíem sentit durant tota la sessió i hem coincidit en que les abraçades ens fan sentir bé! És un gest molt maco i que ens fa sentir molt bé!