Concurs de lectura en veu alta

La setmana passada, els alumnes del Cicle Superior vam celebrar la final del Concurs Intern de lectura en veu alta de l’Escola Virolai.

La primera fase del concurs va tenir lloc a cadascuna de les quatre classes del cicle. En primer lloc els mestres ens van explicar quins serien els criteris que es tindrien en compte a l’hora de valorar les lectures dels companys/es: vocalització, ritme adequat de lectura, expressivitat, to de veu, seguretat,… A continuació, els nens i nens vam llegir en veu alta un capítol del llibre de lectura que estem llegint al segon trimestre: En Caratallada i els altres. Finalment, els propis alumnes de cada classe, seguint els criteris establerts inicialment, vàrem triar dos companys/es que ens representarien a la fase final del Cicle Superior.

La fase final va tenir lloc dimecres al migdia a la biblioteca de l’escola. Allà, els 8 representants del cicle (2 alumnes per classe) van llegir uns contes que els mestres de llengües els havien donat dies abans per tal que els poguessin preparar. El nivell dels concursants va ser altíssim i el jurat, format per mestres de primària i de Batxillerat, ho va tenir molt difícil per a triar l’alumne que representarà l’escola al Concurs de Lectura en Veu Alta de Barcelona. Seguint els mateixos criteris que a la primera fase, el jurat va decidir que la millor lectura l’havia fet el nostre company Víctor Pardina i que per tant ell representaria la nostra escola. En segon lloc van triar la Martina Jordà, que substituirà el Víctor en cas que ell no pogués participar a causa d’algun imprevist.

Va ser un concurs molt emocionant i vam passar una molt bona estona gaudint de la lectura en veu alta, tant a la classe com a la gran final a la biblioteca.

Salut i llibres per a tothom!!